میلگرد یک نوع میله فولادی است که به عنوان فولاد تقویتشده شناخته میشود. از میلگردهای فولادی یا مش سیمهای فولادی به عنوان ابزار کششی در بتن مسلح و سازههای بنایی به منظور مقاومسازی و کمک به بتن تحت کشش استفاده میشود. بتن تحت فشار مقاومت میکند اما از مقاومت کششی ضعیفی برخوردار است. میلگرد مقاومت کششی سازه را به میزان قابلتوجهی افزایش میدهد.
تعریف میلگرد
میلگرد یک نوع میله فولادی است که به عنوان فولاد تقویتشده شناخته میشود. از میلگردهای فولادی یا مش سیمهای فولادی به عنوان ابزار کششی در بتن مسلح و سازههای بنایی به منظور مقاومسازی و کمک به بتن تحت کشش استفاده میشود. بتن تحت فشار مقاومت میکند اما از مقاومت کششی ضعیفی برخوردار است. میلگرد مقاومت کششی سازه را به میزان قابلتوجهی افزایش میدهد. سطح این نوع مصالح اغلب دندانهدار است تا پیوند بهتری با بتن برقرار کند و خطر لغزش را کاهش دهد.
انواع میلگرد
متداولترین نوع میلگرد، فولاد کربن است که به طور معمول از میلههای گرد با روش نورد گرم ساخته میشود. انواع دیگر که به راحتی در دسترس هستند شامل فولاد ضدزنگ و میلههای مرکب ساختهشده از الیاف شیشه، فیبر کربن یا الیاف بازالت است. همچنین این نوع مصالح تقویتشدهی فولادی ممکن است با یک رزین اپوکسی پوشش داده شود. این رزین برای مقاومت در برابر اثرات خوردگی در محیطهای نمکی است. فولاد و بتن دارای ضرایب انبساط حرارتی هستند، بنابراین یک عضو بتنی تقویتشده با فولاد، با تغییر دما حداقل تنش را تجربه میکند.
تاریخچه استفاده از میلگرد در بتن
استفاده از میلگردهای تقویتی در ساخت سازههای بنایی حداقل به قرن پانزدهم برمیگردد. در قرن هجدهم میلادی از میلگرد برای شکل دادن اسکلت برج Leaning در روسیه استفاده شد. چدن مورداستفاده برای ساخت این مصالح از کیفیت بالایی برخوردار بوده و تا به امروز هیچگونه خوردگی در این نوع مصالح دیده نشده است. در اواسط قرن نوزدهم با جاسازی میلگردهای فولادی در بتن، بیشترین مقاومت آنها به نمایش گذاشته شد و بدین ترتیب بتنآرمهی مدرن تولید شد. چندین نفر در اروپا و آمریکای شمالی در دهه ۱۸۵۰ بتن مسلح را توسعه دادند. از جمله این موارد را میتوان به جوزف لوئیس لامبوت فرانسوی اشاره کرد که قایقهای بتنی مسلح را در پاریس ساخت و تادئوس هیات در ایالاتمتحده که تیرهای بتن مسلح را تولید و آزمایش کرد.
ارنست ال رانسوم، مهندس و معمار انگلیسی که در آمریکا کار میکرد، سهم بسزایی در توسعه این نوع مصالح فولادی تقویتکننده در ساخت بتن داشت. وی میلگردهای آهنی پیچخورده را اختراع نمود که از آنها برای طراحی پیادهروهای تالار میسونی در استاکتون، کالیفرنیا استفاده شد. با این حال، این مصالح پیچخورده در ابتدا موردتوجه قرار نگرفتند و حتی این نوع مصالح در انجمن فنی کالیفرنیا مورد تمسخر قرار گرفت. در آن زمان اعضا اظهار داشتند که پیچخوردگی باعث تضعیف آهن خواهد شد.
در سال ۱۸۸۹، رانسوم در ساحل غربی، در حال طراحی یک پل بود. این پل، پل دریاچه الورد در پارک گلدن گیتسان سانفرانسیسکو است و اولین پل بتنی مسلح بود که در ایالاتمتحده ساخته شد. او در این سازه از میلگرد پیچخورده استفاده کرد.
در همان زمان که ارنست ال رانسوم این نوع مصالح فولادی پیچخورده، C.A.P را اختراع نمود، جولیوس کان در حال آزمایش یک میلگرد به شکل نوآورانه با بالهای تخت زاویهدار به سمت بالا با زاویه ۴۵ درجه بود. کان پیشبینی کرد تیرهای بتنی با این سیستم تقویتکننده مانند خرپای وارون خواهند بود و همچنین از این نوع مصالح میتوان به عنوان آرماتور برشی استفاده نمود. سیستم تقویتکننده کان در تیرهای بتنی، تیرچهها و ستونها استفاده میشد.
عوامل تأثیرگذار بر قیمت میلگرد
میلگردها معمولاً از لحاظ ساختاری به دو نوع ساده و آجدار تقسیمبندی میشوند و قیمت این دو نوع با یکدیگر تفاوت دارد. دلایل مختلفی روی قیمت این نوع مصالح تأثیرگذار خواهد بود و این قیمتها بر قیمت پروژههای ساختمانی نیز تأثیر خواهد داشت؛ بنابراین یکی از مهمترین عوامل تأثیرگذار بر قیمت سازه قیمت میلگرد است.
در فصول سرد و با بارندگی زیاد تقاضا برای دریافت این نوع مصالح فولادی کاهش مییابد، پس یکی از مهمترین عوامل که بر قیمت این نوع مصالح تأثیرگذار میباشد، شرایط جوی است.
عامل مؤثر دیگر بر قیمت این نوع مصالح واردات و یا صادرات آهن است. تأثیر نرخ شمش عامل تأثیرگذار دیگر بر قیمت این نوع مصالح فولادی است. در کنار کاهش قیمت شمش، کاهش تقاضا نیز قیمت این نوع مصالح را با نوسانات مختلفی روبهرو میکند. در زیر به برخی از تأثیرگذارترین عوامل بر قیمت میلگرد اشاره میکنیم:
- قیمت مواد اولیه
- نرخ دلار و عرض
- تأثیر شاخص بورس
- هزینههای مربوط به حملونقل
- تأثیر تورم جهانی
با نوسانات بازار و تغییر قیمت مواد اولیهی لازم، قیمت میلههای فولادی نیز تغییر خواهد کرد. نوسانات دلار نیز عامل دیگر در تغییر قیمت این نوع مصالح ساختمانی است. تورم یکی از مهمترین عوامل تأثیرگذار بر قیمت آنها است. به عنوان مثال، زمانی که ارزش پول ملی پایین بیاید متناسب با آن قیمت آهن افزایش پیدا میکند.
همانطور که گفتیم عوامل مختلفی بر قیمت آرماتور تاثیر میگذارد. اگر خواهان خرید این نوع مصالح فولادی با قیمت مناسب هستید، به سایت https://espadanahan.com مراجعه نمایید.
درباره این سایت